Baptista médiaszerver

A közelmúltban egyre több gyülekezet próbálkozott már azzal, hogy istentiszteleteit az interneten élőben közvetítse. Ennek a szükségnek a felismerésére a Magyarországi Baptista Egyház 2015-ben az Arteries Studio-t megbízva, belekezdett egy fejlesztésbe, hogy saját szerverén keresztül egy biztonságos és reklámmentes megoldást biztosítson gyülekezetei számára. A médiaszerver használata azért is előnyös, mert az itt feltöltött anyagok a jövőben egy olyan adatbázist alkotnak, melyben egy-egy témára, vagy egy-egy bibliai textusra több tanítást is nézhetnek az érdeklődők. A médiaszerveren a jövőben nemcsak igehirdetések, hanem egyéb dokumentumok is elhelyezhetők és kereshetők megfelelő jogosultságokkal. A médiaszerver használata egyenlőre ingyenes, a jövőben pedig egy minimális ráfordítással vehető igénybe.

Gyülekezeteknek

Regisztráció

A médiaszerverre kizárólag a Magyarországi Baptista Egyház gyülekezetei közvetíthetnek, és tölthetnek fel anyagokat. A használat regisztrációhoz kötött. Azok a gyülekezetek, akik szeretnék kipróbálni a rendszert, kérjenek belépési engedélyt Merényi Zoltán szerver adminisztrátortól, a merenyizoltan@gmail.com e-mail címen, vagy a +36(20)886-2076-os telefonszámon.

Közvetítés menete

A regisztrált felületen tagjaink találnak egy részletes leírást, mely alapján könnyen felépíthető az élő közvetítés. Kérjük tagjainkat, hogy a használati utasítást gondosan olvassák át, és a benne leírtakat vegyék figyelembe! Kérjük a technikusokat, hogy az egyes közvetítések adatlapjait töltsék ki, hogy a későbbiekben könnyen kereshető lehessen az adatbázis!

Technikai igények

Az élő közvetítések felépítéshez szükség van egy korszerű számítógépre és egy folyamatos, stabil, szélessávú internetkapcsolatra, valamint legalább egy kamerára, melyet a számítógépre csatlakoztatunk. Egy ingyenes szoftvert is le kell tölteni gépünkre, melynek letöltéséről és telepítéséről szintén a használati utasításban olvashatnak tagjaink belépés után.